21 termen om Cryptocurrency te begrijpen

In dit artikel krijg je uitleg over alle termen die jij moet weten om cryptocurrency te begrijpen. Zorg dat je deze begrippen kent om de beste trader te worden!

1.   51% Attack

Een 51% -aanval is een situatie waarbij meer dan de helft van de rekenkracht op een netwerk wordt beheerd door één enkele of geconcentreerde groep. Hierdoor hebben ze totale controle over het netwerk. Dingen die een entiteit met 51% van de rekenkracht kan doen zijn niet beperkt tot:

  • Alle mijnactiviteiten stoppen.
  • Het stoppen en manipuleren van alle interpersoonlijke transacties.
  • Gebruik steeds unieke munten.

2.   Address

Een bitcoin-adres is in essentie hetzelfde als uw thuisadres. Het is de locatie van waaruit u uw valuta zou ontvangen, verzenden of houden. Deze adressen manifesteren zich over het algemeen in een lange reeks alfanumerieke tekens en zien er ongeveer zo uit:

1MhN5qfH1vgx9CLL17i3DK9D2gzrHR7dZF

Een portefeuille-adres is het openbare gedeelte van de twee versleutelde sleutels die nodig zijn voor een houder om een ​​transactie te accepteren of te verifiëren.

3.   Altcoin

Een altcoin is de door de gemeenschap geaccepteerde naam voor elke munt die geen Bitcoin is. Altcoins die we eerder hebben besproken, zijn bijvoorbeeld Dash en Monero.

4.   ASIC/ASIC Minder

ASIC-mijnbouw is een sluwe methode om verschillende munten in een veel sneller tempo te delven dan met een gewone desktop of laptop mogelijk zou zijn. In wezen is een ASIC, of ​​toepassing specifiek geïntegreerd circuit, een chip die specifiek is gemaakt om één taak uit te voeren. Een voorbeeld van een dergelijk model is een ASIC-mijnwerker die is gemaakt om ALLEEN SHA-256 te verwerken, wat het probleem is dat de Bitcoin-blockchain biedt om nieuwe munten te delven. Er zijn ook ASIC’s voor scrypt die specifiek de wiskundige code oplossen in relatie tot altcoins zoals Litecoin. Maar de afgelopen jaren is er veel dialoog geweest over de levensduur van mijnen op deze manier en we hebben zelfs munten gezien die ze zo maakten dat het onmogelijk is om met een ASIC te minen.

5.   Blockchain

Een blockchain is een datasysteem waarmee een digitaal grootboek met transacties op een niet-gecentraliseerd netwerk kan worden gemaakt. Cryptografie is de belangrijkste operator die ervoor zorgt dat gebruikers met het grootboek kunnen communiceren zonder dat een centraal boegbeeld nodig is. In termen van de leek betekent dit dat mensen en computers overal samenwerken om een ​​netwerk te creëren in plaats van een netwerk dat wordt gemaakt door één persoon of bedrijf. Dit netwerk is ingeschakeld en beveiligd via cryptografie! We hebben dit gebruikt in valuta en gegevensoverdracht. De blockchain bestaat uit “blokken” en groeit voortdurend wanneer elk nieuw record, datum of blok aan de chain wordt toegevoegd zodat iedereen deze kan zien.

6.   Block

Blokken zijn in wezen pagina’s in een grootboek of een boek met boekhouding. Blokken zijn de bestanden waar onveranderlijke gegevens met betrekking tot het netwerk permanent worden opgeslagen. Voor altijd en eeuwig.

7.   Block height

Block height is het aantal blokken dat voorafgaat aan het genesisblok (eerste blok) op de chain. Een genesisblok zal altijd een hoogte van nul hebben omdat er niets aan voorafgaat. Het is een meetwaarde die wordt gebruikt om een ​​invloed op de tijd te creëren in de programmeerwereld, evenals een paar andere functies, zoals het onderhouden van tegenpartijen en weddenschappen in de crypto-wereld. Aangezien elke 10 minuten een nieuw Bitcoin-blok wordt gemaakt, kunt u bepaalde tijdgerelateerde stukjes informatie berekenen als u de totale lengte van de ketting hebt.

8.   Block reward

Block reward is de beloning die is toegewezen voor hash, of voor het oplossen van de wiskundige vergelijking die betrekking heeft op een blok. De beloning voor het delven van een Bitcoin-blok is 25 bitcoins per blok gedolven, die elke 210.000 blokken zal halveren!

9.   Distributed & Central Ledger

Een gedistribueerd grootboek is een overeenkomst van gedeelde, repliceerbare en gesynchroniseerde gegevens, in dit geval verdeeld over meerdere netwerken, verspreid over vele CPU’s. Een centraal grootboek is het tegenovergestelde in dat alle gegevens, terwijl ze worden gesynchroniseerd en repliceerbaar zijn. Dit wordt bestuurd door een enkelvoudig netwerk of individu.

10.        Fork

Een ‘Fork’ is de permanente afwijking van een alternatieve werkende versie van de huidige blockchain. Vorken ontstaan ​​wanneer een 51% -aanval plaatsvindt, een bug in het programma, of bij een nieuwe set consensusregels. Deze vinden plaats wanneer een ontwikkelingsteam aanzienlijke wijzigingen in het systeem aanbrengt en invoegt. De succesvolle fork wordt bepaald door de hoogte van hun blokken.

11. Halving

Halveren is de vermindering van de beloning met miniblokken om de zoveel blokken. Voor Bitcoin wordt de beloning gehalveerd nadat de eerste 210.000 blokken zijn gedolven en vervolgens om de 210.000 daarna.

12. Hashrate

Hashrate is de snelheid waarmee een blok wordt ontdekt en de snelheid waarmee het gerelateerde wiskundeprobleem is opgelost. Bepaalde hulpmiddelen zijn gemaakt om hogere hashrates mogelijk te maken. Zie ASIC.

13. Mining

‘Mining’ is de term die wordt gebruikt voor het ontdekken en oplossen van blokkades langs de blockchain. Er wordt een beloning gegeven voor het oplossen van het algoritme en het verlengen van de ketting, een beloning voor de mijnbouw. De mijnbeloning voor de Bitcoin-blockchain is Bitcoin.

14. Multisig

Multisig of multisignature verwijst naar het hebben van meer dan één handtekening om een ​​transactie goed te keuren. Deze vorm van beveiliging is gunstig voor een bedrijf dat geld in zijn BTC-portemonnee ontvangt. Als een bedrijf het wil behouden zodat een medewerker geen enkele toegang heeft tot een transactie, kan multisig ervoor zorgen dat een transactie door twee afzonderlijke werknemers wordt geverifieerd voordat deze is voltooid.

15. Node

Een ‘Node’ is in wezen een computer die is verbonden met het Bitcoin-netwerk. Een ‘node’ ondersteunt het netwerk door middel van validatie en relayering van transacties terwijl een kopie van de volledige blockchain zelf wordt ontvangen.

16. P2P

P2P is een andere manier om peer-to-peer te zeggen. Peer-to-peer is een zeer grote focus van blockchain geworden, aangezien een van de grootste verkoopargumenten decentralisatie is. Bijna elke interactie op de blockchain kan worden vervuld met P2P, of zonder een gecentraliseerde variabele zoals een winkel, bank of notaris.

17. PoW

‘Proof of Work’ was een concept dat oorspronkelijk was ontworpen om spam-e-mails te zeven en DDOS-aanvallen te voorkomen. Een Bewijs van Werk is in wezen een gegeven dat erg kostbaar is om te produceren in termen van tijd en middelen, maar het kan heel eenvoudig worden geverifieerd door een andere partij. Het bewijs van werk voor Bitcoin wordt een “nonce” of nummer genoemd dat slechts één keer wordt gebruikt. Dit werd beschouwd als een energie-intensief alternatief voor een bewijs van inzet, omdat de computers helaas moeten draaien en draaien, wat ook de markt drijft naar centralisatie van hashkracht … dat is wat de blockchain probeert te verslaan!

18. PoS

‘Proof of Stake’ is beschouwd als het groenere alternatief voor PoW. Waar PoW vereist dat de bewijzer een bepaalde hoeveelheid computergestuurd werk uitvoert, vereist een bewijs van een ringstelsel dat de bewijzer het eigendom van een bepaald bedrag of inzet toont.

19. Public/Private key

In cryptografie is een openbare sleutel een cryptografische sleutel die door elke partij kan worden gebruikt om een ​​bericht te coderen. Een andere partij kan dan het bericht ontvangen en een bericht gebruiken dat alleen bekend is aan die persoon of groep en het bericht decoderen.

20. Signature

Een handtekening is de wiskundige bewerking waarmee iemand zijn of haar eigendomsrechten op hun portemonnee, muntstuk of gegevens kan bewijzen. Een voorbeeld is hoe een Bitcoin-portemonnee een openbaar adres kan hebben, maar alleen een privésleutel kan met het hele netwerk controleren of een handtekening overeenkomt en of een transactie geldig is. Deze zijn alleen bekend bij de eigenaar en zijn in principe wiskundig onmogelijk te ontdekken.

21. Smart Contract

Een tweerichtings slim contract is een onveranderlijke overeenkomst die is opgeslagen op de blockchain en die specifieke logische bewerkingen heeft die lijken op een contract in de echte wereld. Eenmaal ondertekend, kan deze nooit worden gewijzigd. Een slim contract kan worden gebruikt om bepaalde computationele benchmarks of barrières te definiëren die achtereenvolgens moeten worden vervuld om geld of gegevens te storten of zelfs te gebruiken om dingen zoals landrechten te verifiëren.

 

Close
Spring naar toolbar