Bitcoin daalt wanneer een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-markten een wetsvoorstel voorbereid om crypto handel te verbieden.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

  • De minister van Justitie in Zuid-Korea zei dat het land een wetsvoorstel voorbereidt dat alle cryptocurrency-handel zal verbieden.
  • Park Sang-ki vertelde verslaggevers dat er “grote zorgen” zijn met betrekking tot virtuele valuta.
  • Bitcoin kelderde meer dan 12 procent na de opmerkingen van Park.

De minister van Justitie in Zuid-Korea zei donderdag dat er een wetsvoorstel wordt voorbereid om alle cryptocurrency-handel in het land te verbieden.

Dat nieuws is een belangrijke ontwikkeling voor de cryptocurrency-ruimte, aangezien Zuid-Korea een van de grootste markten is voor grote munten zoals bitcoin en ether.

Volgens de website CryptoCompare wordt meer dan 10 procent van ethereum verhandeld tegen de Zuid-Koreaanse won – de op een na grootste concentratie in termen van fiat-valuta’s achter de dollar. Ondertussen wordt 5 procent van alle bitcoin verhandeld tegen de won.

“Er zijn grote zorgen over virtuele valuta en justitie past in feite een wetsvoorstel aan om cryptocurrency-handel door uitwisselingen te verbieden,” zei Park Sang-ki tijdens een persconferentie, aldus de persdienst van het ministerie.

Bitcoin kelderde meer dan 12 procent na de opmerkingen van Park, volgens CoinDesk’s bitcoin prijsindex die de prijzen van vier beurzen volgt. Om 01:26 uur HK / SIN, de prijs van de cryptocurrency heeft een deel van de verliezen nagetrokken om te handelen tegen $ 13.547.7.

Park voegde eraan toe dat hij niet meer specifieke details kon bekendmaken over de voorgestelde sluiting van cryptocurrency trading exchanges in het land, eraan toevoegend dat verschillende overheidsinstanties zouden samenwerken om verschillende maatregelen te implementeren.

Later op de dag zei het presidentiële bureau van Zuid-Korea dat elke mogelijke factuur “geen maatregel is die is afgerond”, aldus News1, een Zuid-Koreaanse nieuwssite.

Reuters meldde verder dat een persvertegenwoordiger zei dat het voorgestelde verbod op cryptocurrency-handel werd aangekondigd na “voldoende discussie” met andere overheidsinstanties, waaronder het ministerie van Financiën en financiële toezichthouders.

De nieuwslijn voegde er later aan toe dat zodra een wetsvoorstel wordt opgesteld, de wetgeving voor een volledig verbod op virtuele muntenhandel een meerderheidsstem van de 297 leden van de Nationale Assemblee vereist, een proces dat maanden of zelfs jaren in beslag kan nemen.

Cryptocurrency-handel in Zuid-Korea is zeer speculatief en lijkt op gokken. Grote cryptocurrencies zoals bitcoin en ether zijn aanzienlijk duurder geprijsd in de uitwisselingen van het land dan elders in de wereld. Bitcoin ruilde bijvoorbeeld op $ 17.169,65 per token op lokale beurs Bithumb, wat een premie van 31 procent was ten opzichte van de gemiddelde gemiddelde prijs van CoinDesk.

Dat verschil in prijs wordt door veel handelaren een “Kimchi premium” genoemd.

Sterker nog, eerder deze week tweette data-aanbieder CoinMarketCap dat sommige Zuid-Koreaanse uitwisselingen in prijsberekeningen zouden worden uitgesloten vanwege de “extreme verschillen in prijzen van de rest van de wereld” en voor “beperkte arbitragekansen.” De uitwisselingen die uit de prijsberekening werden verwijderd, waren Bithumb, Korbit en Coinone.

Vorige maand zei de Zuid-Koreaanse Financial Services Commission dat het cryptocurrency-uitwisselingen verbood om nieuwe handelsaccounts uit te geven. Als een exchange nieuwe accounts toestaat, heeft de overheid het vermogen om actie te ondernemen door ofwel de schange te laten stoppen met handelen ofwel de exchange uit te schakelen, zei de commissie in een verklaring.

De commissie voegde eraan toe dat, aangezien veel van de cryptocurrency-handel anoniem werd gedaan, gebruikers hun echte namen moesten gebruiken.

De regering gaf ook aan dat zij de banken nauwlettend in de gaten zou houden en “snel” zou ingrijpen om, indien nodig, de geldstromen naar cryptocurrencies te beperken.

Bitcoin aandelen in Zuid-Korea kreeg een grote hit na de aankondiging. Aandelen van Omnitel, die een bitcoin-afdracht hebben, stortten 30 procent in, aandelen van Vidente tuimelden met 29,96 procent, Digital Optics daalde met 13,7 procent en KPM Tech daalde met 5,48 procent.

Dat nieuws van de minister van Justitie komt nadat de grootste cryptocurrency-uitwisselingen van het land deze week werden geplunderd door politie en belastingdiensten wegens vermeende belastingontduiking.

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar