Ethereum (ETH)

Ethereum is een gedecentraliseerd platform dat slimme contracten mogelijk maakt: applicaties die precies volgens planning werken zonder enige mogelijkheid van downtime, censuur, fraude of inmenging door derden.

Deze apps worden uitgevoerd op een op maat gemaakte blockchain, een enorm krachtige gedeelde wereldwijde infrastructuur die waarde kan verplaatsen en het eigendom van onroerend goed vertegenwoordigt.

Dit stelt ontwikkelaars in staat om markten te creëren, registers van schulden of beloften op te slaan, fondsen te verplaatsen in overeenstemming met instructies die lang in het verleden zijn gegeven (zoals een testament of een futures-contract) en vele andere dingen die nog niet zijn uitgevonden, allemaal zonder een tussenpersoon of tegenpartijrisico.

Het project werd in augustus 2014 gestart door een ether-voorverkoop door fans over de hele wereld. Het is ontwikkeld door de Ethereum Foundation, een Zwitserse non-profitorganisatie, met bijdragen van grote geesten over de hele wereld.

De basis van het Ethereum-platform en de cryptocurrency Ether:

  • De altcoin ether dat handelt onder het symbool ETH is de cryptocurrency. Ethereum is het onderliggende netwerk.
  • Andere cryptocurrencies die bestaan ​​op het Ethereum-netwerk maar geen Ether zijn, worden vaak “tokens” genoemd (technisch gezien zijn alle cryptocurrencies “tokens”, maar de term verwijst vaak naar ethereum-gebaseerde tokens gemaakt op het Ethereum-netwerk).
  • Het Ethereum-platform is open-source, wat betekent dat elke ontwikkelaar eraan kan werken of het kan opbouwen. Een voormalige CCO zei ooit: “Alles aan Ethereum, inclusief de website, tools, whitepapers en software zijn voor iedereen toegankelijk”
  • Ethereum is openbaar, wat betekent dat alle aspecten van het platform toegankelijk zijn voor het publiek om te gebruiken, kopen, verhandelen, ontwikkelen, minen, enz.
  • Ethereum is gebaseerd op de blockchain, wat betekent dat slimme contracten (die van toepassing zijn op portefeuilles, ether-token-transacties en meer) gebruikmaken van de blockchain-technologie.
  • Ethereum wordt gedistribueerd en gedecentraliseerd, wat betekent dat de blockchain (en in feite het hele netwerk) wordt vastgehouden door degenen die het platform gebruiken en er is geen centrale macht (er is geen centrale bank die de valuta controleert, noch een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het hosten van gemaakte software) .
  • Zet dat samen en je krijgt DApps, gedecentraliseerde applicaties gehost op het op blockchain gebaseerde Ethereum Network.
  • De reden dat Ethereum termen als “token” en “smart contracts” gebruikt (in plaats van cryptocurrencies en “blockchain”) is vanwege alle verschillende dingen die contracten kunnen doen en alle verschillende soorten tokens die kunnen worden aangemaakt. Het is veel meer dan alleen een crypto en een blockchain, dus krijgen aspecten van het Ethereum-netwerk mooie namen zoals ‘token’ en ‘slimme contracten’.

Ethereum is dus een open-source, openbare, op blockchain-gebaseerde, slim contractensysteem waarop Ether en andere op Ethereum gebaseerde tokens op draaien.

Video-uitleg Ethereum

Koers EthereumClose
Spring naar toolbar