Iota

Naarmate het internet-van-dingen blijft groeien, wordt de noodzaak van interoperabiliteit en het delen van bronnen een noodzaak. IOTA stelt bedrijven in staat nieuwe business-2-businessmodellen te verkennen door van elke technologische hulpbron een potentiële service te maken die in real-time op een open markt wordt verhandeld, zonder kosten.

De Tangle

De belangrijkste innovatie achter IOTA is de Tangle, een revolutionair gedistribueerd grootboek dat schaalbaar is en voor het eerst de mogelijkheid biedt om waarde zonder enige kosten over te dragen. In tegenstelling tot Blockchains van tegenwoordig, is consensus niet langer ontkoppeld, maar in plaats daarvan een intrinsiek onderdeel van het systeem, leidend tot een gedecentraliseerd en zelfregulerend peer-to-peernetwerk.

  1. Voor de allereerste keer worden echte micro- en zelfs nanotransacties mogelijk gemaakt dankzij de unieke IOTA Tangle-architectuur, waardoor ontwikkelaars een gloednieuwe set hulpprogramma’s voor hun toepassingen in zowel IoT als Web krijgen. Dit zorgt voor gloednieuwe zakelijke kansen voor bedrijven die tot nu toe onbetaalbare kosten in het rijk van het onmogelijke hebben gehouden.
  2. Kernkenmerk van IOTA is de mogelijkheid om gegevens over te dragen via de Tangle. IOTA biedt u verschillende opties om dit te doen, waardoor het mogelijk wordt om veilige en geauthenticeerde communicatiekanalen tussen apparaten tot stand te brengen. Alle gegevens die via IOTA worden overgedragen, zijn volledig geauthenticeerd en fraudebestendig – waardoor aanvallen onmogelijk zijn.
  3. Hoewel IOTA uitermate geschikt is voor het internet-van-dingen, biedt de Tangle een groot aantal verschillende gebruikscasussen met veilige gegevensoverdracht, met name voor eGovernance. Een belangrijk onderdeel van deze sector is e-Voting. De verkenning van dit toepassingsgebied is al begonnen door verschillende bedrijven en academici.
  4.  Als de eerste uitbreidbare module van de IOTA-kern, stelt MAM nodes in staat om gegevens uit te wisselen via de Tangle, volledig geauthenticeerd en gecodeerd. Dit betekent dat uw apparaten waardevolle en gevoelige gegevens kunnen verzenden met kwantumbestendige beveiliging via de Tangle, zodat ze later kunnen worden geanalyseerd. MAM maakt het mogelijk om eenvoudig gegevens te delen met meerdere partijen, vergelijkbaar met een radio, meerdere partijen kunnen eenvoudig afstemmen op uw frequentie en de uitzendgegevens ophalen.
  5. Terwijl de hele wereld de ‘Sharing Economy’ heeft aangenomen in gebieden zoals autorijden en accomodatie, biedt IOTA een volledig nieuw rijk waar alles met een chip in realtime kan worden gehuurd. De meeste van onze bezittingen blijven gedurende de overgrote meerderheid van tijd onbeweeglijk dat we er eigenaar van zijn, maar via IOTA veel van deze dingen zoals Appliances, Tools, Drones, eBikes enz. En bronnen zoals computeropslag, rekenkracht, WiFi-bandbreedte, enz. kunnen moeiteloos worden omgezet in lease-diensten.
  6. De gedistribueerde grootboekrevolutie is nog maar net begonnen, de overgrote meerderheid van de gebruiksscenario’s is nog niet eens bedacht en met het volgende generatie ledger dat door IOTA gemaakte ontwikkelaars zijn, zullen ze nog meer oplossingen kunnen verzinnen.

Video over IOTA

Close
Spring naar toolbar