ICO

KODAKCoin | De nieuwe ICO van Kodak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vele zagen deze move niet aankomen: Kodak is net toegetreden tot de cryptocurrency rage door een nieuwe “foto-centrische” cryptocurrency aan te kondigen met de naam “KODAKCoin.”

Kodak zegt dat KODAKCoin “een foto-centrische cryptocurrency zal zijn om fotografen en bureaus meer controle te geven over beeldrechtenbeheer.” De valuta zal fotografen voorzien van een nieuwe inkomstenstroom en een veilig platform vormen voor de bescherming van hun werk.

De nieuwe service wordt KODAKOne genoemd en is een versleuteld, digitaal grootboek met eigendomsrechten. Fotografen zullen zowel nieuwe als oude foto’s kunnen registreren bij de service en blockchain en ze vervolgens met het platform kunnen licentiëren.

Transacties worden gedaan met behulp van KODAKCoin in plaats van Amerikaanse dollars of andere vormen van fiat geld.

“Met KODAKCoin worden deelnemende fotografen uitgenodigd om deel te nemen aan een nieuwe economie voor fotografie, betaling te ontvangen voor het direct in de handel brengen van hun werk en voor professionele en amateurfotografen hun werk vol vertrouwen te verkopen op een beveiligd blockchain-platform,” zegt Kodak.

KODAKOne zal ook continu het web crawlen op zoek naar auteursrecht-inbreuken om het werk van geregistreerde fotografen te beschermen. Wanneer er inbreuken worden vastgesteld, zal het systeem op efficiënte wijze het post-licentieproces helpen te vergemakkelijken zodat de fotografen krijgen wat ze verdienen.

“Voor velen in de technologie-industrie zijn ‘blockchain’ en ‘cryptocurrency’ hete buzzwords, maar voor fotografen die al lang moeite hebben om de controle te behouden over hun werk en hoe het wordt gebruikt, zijn deze modekreten de sleutels tot het oplossen van wat als een onoplosbaar gevoel voelde probleem “, zegt Jeff Clarke, CEO van Kodak. “Kodak heeft altijd geprobeerd de fotografie te democratiseren en de licentieverlening eerlijk te maken voor kunstenaars. Deze technologieën geven de fotografie-community een innovatieve en eenvoudige manier om dat te doen.”

KODAKOne wordt deze week gelanceerd en de KODAKCoin wordt geopend op 31 januari 2018. Je kunt de KODAKCoin-website bezoeken als je geïnteresseerd bent om in ICO te investeren.

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar