Litecoin (LTC)

Litecoin is een peer-to-peer Internet valuta dat onmiddellijke, bijna kosteloze betalingen toelaat naar eender wie in de wereld. Litecoin is een open source, globaal betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is zonder enige centrale autoriteiten. Mathematica beveiligd het netwerk en laat individuen toe hun eigen financiën te controleren. Litecoin beschikt over snellere transactie bevestigingen dan de leidende op mathematica-gebaseerde valuta. Met aanzienlijke steun van het bedrijfsleven, handelsvolume en liquiditeit, is Litecoin een bewezen handelsmedium aanvullend op Bitcoin.

Verschil tussen Litecoin & Bitcoin

Litecoin biedt drie belangrijke verschillen met Bitcoin.

  • Het Litecoin-netwerk probeert om de 2,5 minuten een blok te verwerken in plaats van Bitcoins 10 minuten, waardoor de ontwikkelaars beweren dat het een snellere bevestiging van de transactie mogelijk maakt. Een nadeel is een hogere waarschijnlijkheid van verweesde blokken. Voordelen zijn bijvoorbeeld een grotere weerstand tegen een dubbele besteding aanval in dezelfde periode als Bitcoin. Het totale werk is echter een overweging. Als het Litecoin-netwerk bijvoorbeeld relatief tien keer minder computerwerk per blok heeft dan het Bitcoin-netwerk, is de Bitcoin-bevestiging ongeveer tien keer moeilijker om terug te zetten, hoewel het Litecoin-netwerk waarschijnlijk vier keer sneller bevestigingsblokken zal toevoegen.
  • Litecoin gebruikt scrypt in zijn proof-of-work-algoritme, een sequentiële geheugen-harde functie die asymptotisch meer geheugen vereist dan een algoritme dat niet geheugenhard is.
  • Het Litecoin-netwerk zal 84 miljoen Litecoins produceren, of vier keer zoveel valutaeenheden als door het Bitcoin-netwerk zullen worden uitgegeven.

Koers van de Litecoin


Waar kun je de Litecoin kopen?

Close
Spring naar toolbar