Ripple is klaar om zijn Blockchain-technologie in Singapore te gebruiken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ripple staat klaar om zijn technologie in Singapore te verspreiden. Aldus een artikel enkele minuten geleden gepubliceerd door de Business Times, een in Singapore gevestigde krant.

Dit is wat de krant schreef: “Ripple, dat Zuidoost-Azië als een prioritaire markt beschouwt, is een van de bedrijven die vroege besprekingen hebben gevoerd met de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) omdat zijn technologie deel te laten uitmaken van het blockchain-experiment van het MAS in cross-overs.

“Grensoverschrijdend handelen is waar we op unieke wijze kunnen helpen.”

Aldus de heer Garlinghouse (CEO van Ripple), verwijzend naar gesprekken met MAS, terwijl hij opmerkte dat er nog geen deal is. De regulator van Singapore zei vorig jaar tijdens het Singapore Fintech Festival dat het zou experimenteren met grensoverschrijdende betalingen met behulp van blockchain-technologie. Dus, na de Japanse en Zuid-Koreaanse banken, zouden zelfs de banken in Singapore zich bij deze revolutionaire nieuwe technologie kunnen aansluiten, waardoor ze transacties van dagen naar uren zouden kunnen versnellen en de transactiekosten drastisch zouden verlagen. Over Ripple’s cryptocurrency, XRP, schreef The Business Times: “Maar Ripple probeert zijn cryptocurrency XRP ook te verkopen als middel om zich te vestigen wanneer een bank geld naar een land wil verplaatsen, maar daar geen lokale valutarekening bij een lokale bank heeft.

Zoals de heer Garlinghouse heeft uitgelegd, beoogt Ripple XRP te laten gebruiken voor dergelijke grensoverschrijdende betalingen, zodat een bank bijvoorbeeld de greenback in XRP in seconden kan verkopen en XRP snel kan verhandelen in een andere valuta.

Banken houden kapitaal en onderpand aan tegen afwikkelingsrisico’s, dus een verkorting van de afwikkelingstijd zou zich vertalen in enorme besparingen wat kan oplopen in de biljoenen, zei de heer Garlinghouse. “Als deze samenwerking met de banken in Singapore op tijd wordt bevestigd en voortgezet, kan Ripple een grote stap voorwaarts maken en zo zijn leiderschap in blockchain-technologie en in realtime betalingen consolideren.”

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar