De overgang van Rusland naar legalisatie van cryptocurrencies en het creëren van de eerste joint-multinational cryptocurrency

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Russische bank bevestigde de discussie met het ministerie van Financiën over het legaliseren van handel in crypto-valuta’s via gereguleerde handelsplatformen. Een wetsvoorstel opgesteld om cryptocurrencies te legaliseren, wordt door de federale wetgevende macht van Rusland onder goedkeuring geplaatst. Het wetsontwerp “Over digitale financiële activa” regelt de circulatie van cryptocurrencies in Rusland. De factuur definieert het concept van slimme contracten en regulering van ICO. Een vertegenwoordiger van The Central Bank meldde het volgende aan RNS in de persdienst van de regulator.

“Deze kwestie is in voorbereiding ter voorbereiding van het wetsontwerp. Aanvullende opmerkingen zijn voorbarig, “

Op basis van de instructies van president Vladimir Poetin hebben de centrale bank van Rusland en het ministerie van Financiën gezamenlijk de wet voorbereid voor wettelijke regelingen en ICO’s die op 28 december 2017 ter goedkeuring werd voorgelegd aan de Doema (Russische wetgevende en adviesvergadering). Naar verwachting zal deze in maart worden goedgekeurd en tegen 1 juli 2018 zijn afgerond. Het ministerie van Financiën stelt ook voor om de crypto-tax te belasten met belastingen als de activiteiten van individuele ondernemers en rechtspersonen.

Alexei Moiseev, de Russische vice-minister van Financiën, vertelde vorige week aan journalisten in Rusland dat het ministerie van Financiën de legalisatie ondersteunt van de handel in cryptocurrencies op officiële beurzen; ook wil het ministerie van Financiën niet beperken en reguleren, maar ze zullen een aantal limieten stellen.
Hij voegde toe:

“Dit gaat over het feit dat het kopen en verkopen van cryptocurrencies op de een of andere manier gestandaardiseerd zal zijn. Het algemene idee is dat het nodig zal zijn om te kopen en verkopen op officiële beurzen, zoals het zal worden verklaard, het zal worden gelegaliseerd. “

Een streven naar een multinationale cryptocurrency

In december 2017 meldde Russische media-bron RT dat de Centrale Bank van Rusland had voorgesteld om de eerste gezamenlijke-multinationale cryptocurrency voor BRICS- en EEU-landen te creëren. Door gezamenlijk een nieuwe cryptocurrency aan te nemen, zouden de lidstaten hun investeringen in Blockchain kunnen opdrijven, waarbij slimme contracttechnologie zich richt op het creëren van geldloze maatschappijen en het beheer van hun liquiditeiten verbetert met substantiële steun van de New Development Bank.

De lidstaten van BRICS zijn Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. De EEU heeft Belarus, Kazachstan, Rusland, Armenië en Kirgizië als hun lidstaten. Introductie van een multinationale cryptocurrency lijkt een hele uitdaging omdat verschillende landen verschillende visies, benaderingen en wettelijke status hebben voor cryptocurrencies.

Als het wordt aangenomen en geïmplementeerd, kan de eerste multinationale cryptocurrency door meer dan 41 procent van de wereldbevolking worden gebruikt. Het zou mogelijk de handelsefficiëntie tussen de lidstaten kunnen verbeteren door andere fiat-valuta’s die in handelsnederzettingen worden gebruikt, te vervangen. En het zou een technologisch vindingrijk handelsblok kunnen vormen dat de wereldwijde handel zou kunnen hervormen. De verhuizing kan groei en economische welvaart brengen voor de lidstaten. Deze intentie kan echter alleen slagen bij massale acceptatie.

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar