Tron (TRX)

Net als andere Bitcoin-alternatieven was Tron oorspronkelijk bedoeld als een oplossing voor een specifiek probleem, voordat het de aandacht trok van investeerders die graag wilden dat de volgende grote cryptocurrency-boom zich ontwikkelde. In dit geval ontwierpen de makers Tron als een op blockchain gebaseerd ecosysteem voor digitale content.

Wat dit in feite betekent, is dat makers van digitale media die Tron gebruiken volledige controle hebben over en eigenaar zijn van de gegevens die ze maken, inclusief de manier waarop deze wordt gedistribueerd naar hun doelgroepen. Hiermee worden tussenpersonen zoals Google Play en de Apple Store uitgeschakeld, waardoor bedrijven die videomakers vragen om hun materiaal daar beschikbaar te hebben, worden uitgeschakeld.

TRX is de munt die wordt gebruikt voor uitwisselingen in dit digitale ecosysteem. Net als bij andere cryptocurrencies vergemakkelijkt TRX internationale transacties. Dit kan met name van belang zijn voor makers van digitale inhoud die zich volledig buitengesloten kunnen voelen als ze niet in de lokale valuta kunnen handelen.

Hoe is de Tron van start gegaan?

De cryptocurrency is het geesteskind van Justin Sun, een 26-jarige tech-ondernemer gevestigd in Beijing. Zijn Twitter-bio zegt dat hij de enige millennial was die de Hupan University bijwoonde, een elite ondernemersleiderschapsprogramma in China, opgericht door miljardair, bedrijfsmagnaat Jack Ma.

De oprichter en uitvoerend voorzitter van het technologieconcern Alibaba Group, Ma is een van de meest invloedrijke mensen in China en, bij uitbreiding, de wereld. Hoewel Ma geen expliciete drager is van Tron, maakt de reputatie van Sun als zijn protégé de toekomst van de munt intrigerend.

China kraakte in september op cryptocurrency-handel en het aanvankelijke muntaanbod, hoewel bitcoin-ondernemer Bobby Lee deze week tegen CNBC zei dat hij verwacht dat het verbod in de nabije toekomst zal worden opgeheven. Hoewel de relatie van het land met cryptocurrency duister blijft, zou Tron’s connectie met Ma – en bij uitbreiding de regering in Beijing – het wereldwijd een intrigerende positie kunnen geven als China uiteindelijk besluit een bepaalde munt te steunen.

Koers van de Tron (TRX)Over de TRON foundation

De teamleden van TRON zijn volgelingen van Sir Tim Berners-Lee, die ervan overtuigd zijn dat het protocol vanaf het moment van zijn uitvinding een aanwinst voor de mens is, in plaats van een winstgevend hulpmiddel voor kleine groepen. Vandaar dat TRON de in Singapore gevestigde Tron Foundation heeft opgericht, een non-profitorganisatie die zich voornamelijk bezighoudt met het opereren van het TRON-netwerk in de principes van openheid, eerlijkheid en transparantie en het ondersteunen van het ontwikkelteam van TRON.

De Tron Foundation is opgezet met de goedkeuring van de Accounting and Corporate Regulatory Authority (ACRA) en onder toezicht en regulering van het vennootschapsrecht van Singapore. Het wordt bestuurd door de Board of Trustees of door de Board of Governors gevormd door in aanmerking komende trustees voor onafhankelijk beheer en exploitatie, die ook onafhankelijk is van de overheid.

Singapore staat bekend om zijn stabiele en goed gevestigde wetten en financiële omgeving. Als een non-profitorganisatie gevestigd in Singapore, is de Tron Foundation, onderhevig aan de wetten van Singapore, een juridische entiteit zonder commercieel belang die activiteiten voor publieke of private voordelen ondersteunt en er activiteiten op betrekt. De “winsten” verkregen door de Stichting worden beschouwd als overschotten en zullen worden behouden voor de organisatie en uitvoering van andere activiteiten en evenementen. Leden van de Stichting zullen nooit winstuitkeringen doen.

Close
Spring naar toolbar