Warren Buffet gelooft niet in Cryptocurrencies

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bitcoin en andere cryptocurrencies zullen zeker slecht eindigen, volgens het ‘Oracle of Omaha’, van Warren Buffet. In een interview met CNBC op 10 januari zei de miljardair en manager van Berkshire Hathaway investeringsmaatschappij dat hij gelooft dat er geen positief eindresultaat is voor de nieuwe financieel technologie.

“In terms of cryptocurrencies, generally, I can say with almost certainty that they will come to a bad ending. When it happens or how or anything else, I don’t know.”

De investeringstycoon heeft ook aangegeven dat hij zelf niets geïnvesteerd heeft in Bitcoin of andere cryptocurrenies. Hij zegt het volgende:

“If I could buy a five-year put on every one of the cryptocurrencies, I’d be glad to do it but I would never short a dime’s worth. We don’t own any, we’re not short any, we’ll never have a position in them.”

Een ‘put’ is een soort optiecontract dat beleggers in staat stelt om bepaalde effecten tegen een bepaalde prijs in een bepaalde tijd te verkopen. Een belegger zou een putoptie kopen als hij geloofde dat de onderliggende waarde, in geval van Buffet alle cryptocurrencies, in waarde zou dalen. Oftewel hij gelooft niet dat de cryptocurrencies over 5 jaar in waarde zijn toegenomen.

Ontwetendheid van Buffet

Hoewel de duidelijke bezorgdheid van Buffet beleggers kan afschrikken, zullen velen in de wereld van de cryptocurrency hem waarschijnlijk als onzeker en angstig zien. Afkorting voor angst, onzekerheid en twijfel. Een van de redenen waarom Buffet zo tegen de cryptocurrencies lijkt te zijn is zijn gebrek aan kennis daaraan. In het interview vertelde hij de verslaggevers:

“I get into enough trouble with things I think I know something about. Why in the world should I take a long or short position in something I don’t know anything about.”

Eerder deelde Buffet al zijn mening door te zeggen dat Bitcoin en andere cryptocurrencies bubbels zijn.

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar