Wat is een Sell Wall?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Een sell wall is een middel dat door een rijk persoon of een groep rijke personen wordt gebruikt om de koers van een aandeel naar beneden te manipuleren. Een groot verkooporder wordt door een zogenaamde ‘whale’ op een specifieke prijs ingesteld om te voorkomen dat hogere verkooporders worden uitgevoerd.

Een sell wall ziet er als volgt uit op een depth chart:

sell-wall

Hoe werkt een Sell Wall precies?

Aan de hand van een voorbeeld leggen we uit hoe een sell wall werkt.  Een rijk persoon, we noemen hem hier even Hans, vertelt een groep van zijn rijke vrienden dat hij geld wil verdienen aan bepaalde aandelen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals:

  • Het aandeel heeft ruimte om te groeien
  • Het aandeel kan makkelijk gemanipuleerd worden
  • Het aandeel heeft veel potentieel om in de toekomst groot te worden

Hans en zijn vrienden besluiten dat het een goed idee is. Ze willen allemaal 1 miljoen X cryptocurrency. Helaas kunnen Richard en zijn vrienden op de cryptocurrency-markt niet alle kooporders tegelijk uitvoeren want anders zullen de prijzen omhoogschieten!

Om het doel van 1 miljoen te bereiken, besluiten ze om een ​​sell wall op te stellen en de prijs naar beneden te manipuleren. Ze doen dit door middel van de volgende stappen:

  1. Ze bundelen hun krachten. Wellicht kunnen ze ieder 250.000 X in crypto krijgen. In de gekozen markt had dit niet zoveel invloed op de prijs. Perfect!
  2. Ze stellen nu een specifieke prijs in die naar hun mening laag genoeg is om hun 1m X crypto-doel te bereiken. Voor deze specifieke crypto besluiten ze om hun verkregen crypto te verkopen voor $ 2,40.
  3. Nu is er tussen Hans en zijn vrienden >1 miljoen dollar aan X crypto op de markt dat voor $ 2.40 wordt verkocht, een schijnbaar ondergewaardeerde prijs. Omdat er nu ZO veel aan volume wordt verkocht kan de koopdruk de muur niet doorbreken binnen een redelijk tijdsbestek – daarvoor zou een zeer hoge koopdruk voor nodig zijn.

Wat er vervolgens gebeurd is belangrijk: niemand anders kan boven die sell wall-prijs verkopen tot hij weg is. Wat is hiervan het resultaat? Mensen moeten lager verkopen dan de sell wall om hun aandeel liquide te maken. Dit zorgt vervolgens voor een prijsdaling.

Hans en zijn vrienden kunnen nu veilig hun 1 miljoen X cryptodoel bereiken zonder de prijs exponentieel te verhogen! Wanneer ze besluiten hun sell wall te verwijderen stijgt de prijs!

Hoe kun je een Sell Wall in je voordeel gebruiken?

In algemene zin is het belangrijkste doel van een sell wall om angst in de zwakkere handen te zaaien, zodat ze verkopen met de gedachte dat “Oh nee, iedereen is aan het verkopen!” Hoewel het niet het hoofddoel is, gebeurt het waarschijnlijk wel een beetje. Mensen worden nerveus wanneer hoge volumes van crypto verkocht worden.

Een quote van Warren Buffet is hier op zijn plaats:

“Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful”

Een voorbeeld uit de praktijk van een Sell Wall

VECHAIN.
Ongeveer een maand geleden was de waarde van Vechain rond de 29 cent. Ze hadden een vrij grote aankondiging die op de voorpagina van Reddit kwam. De prijs verdubbelde bijna tot 70 cent (dit gebeurde vlak voor de aankondiging).

Wat is er daarna gebeurd? Sommige mensen kochten het gerucht en verkochten het nieuws. Maar dit nieuws was erg groot. Masternodes, rebranding, grote partnerships. Vraag een VEN-houder waarom de prijs daarna niet verder is gestegen en zij zullen waarschijnlijk weten waarom – prijsmanipulatie met sell walls, zoals deze:

Sell-Wall-2

VECHAIN ​​heeft veel nieuwe partnerships, aankondigingen en over het algemeen goed nieuws gehad om de prijs en de crypto verder voort te stuwen, maar wordt voortdurend door deze sell walls tegengehouden. Onlangs is de koopdruk erg hoog geweest en hebben de wales moeite gehad om hun macht en controle uit te oefenen.

Dit is een echt voorbeeld van wat er gaande is. Bekijk roadmaps en ontdek in welke fase van ontwikkeling verschillende verschillende zijn. Zijn er projecten die schijnbaar goed nieuws aankondigen zonder in prijs te veranderen?

Hoe zit het met REQ? We zagen een aantal voorpaginaberichten over REQ die naar het main net ging, duidelijke foto’s van de gebruikersinterface, enz. REQ stagneerde rond de 30 cent toen het tot 80 cent explodeerde in bijna een dag. Sell walls en prijsmanipulatie. Dit veld is speculatief, dus elk nieuws leidt tot koopdruk. Helaas hebben de wales ook een stem in wat er gaande is.

Zoek naar boeiende projecten en bepaal of ze in een behoefte voorzien. Kijk waar er in de media over gesproken wordt. Bekijk daarna de sell walls op de exchanges. In crypto is alles mogelijk, en je kunt er zeker van uitgaan dat de zeer rijken over insider-informatie beschikken. Wanneer je duidelijke sell walls ziet, probeer dan trends te identificeren.

Wellicht kun je naar het volume van een cryptocurrency kijken. Een stagnerende crypto met veel volume is een enorme indicator, zijwaartse consolidatie. Ripple deed dit voor een paar weken, zelfs maanden in bepaalde stadia.

Wanneer je een crypto vind die het waard is moet je holden en ben je overgeleverd aan de wales. Zij willen meer winst maken dan jij. Het wachten is het bijna altijd de moeite waard omdat de prijs zeer snel zal stijgen zodra de verkoopdruk volledig is weggenomen.

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar