Zuckerberg onderzoekt persoonlijk bruikbaarheid Cryptocurrencies

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mark Zuckerberg heeft verklaard dat hij cryptocurrencies verder wil bestuderen om hun potentieel te verkennen. De mede-oprichter van Facebook heeft verklaard dat de kracht van gedecentraliseerde systemen zoals cryptocurrency kan helpen de macht weg te nemen van het gecentraliseerde systeem en zo de macht terug te brengen naar de gewone man.

Diep graven

Zuckerberg, gezien als een van de grondleggers van de social media, heeft al eerder zijn fascinatie voor cryptocurrencies geuit. Maar door zijn laatste post tijdens New Year’s Eve doet denken dat hij dit jaar veel dieper ingaat en hoe deze binnen facebook’s services passen. Zuckerberg zegt het volgende in zijn post:

“There are important counter-trends to this – like encryption and cryptocurrency – that take power from centralized systems and put it back into people’s hands…I’m interested to go deeper and study the positive and negative aspects of these technologies, and how best to use them in our services.”

Blockchain sociale media

Er zijn al een aantal sociale-mediaplatformen gebaseerd op de Blockchain-service; echter, de impact van een bedrijf als Facebook, dat dagelijks meer dan één miljard mensen bereikt om cryptocurrencies te onderzoeken, zou enorm kunnen zijn.

Neem de kracht terug

Het is niet verrassend om te zien waarom Zuckerberg geïnteresseerd zou zijn in een gedecentraliseerd systeem wanneer je sociale media inspecteert op zijn peer-to-peer-macht. Hoewel er een gecentraliseerde werking op Facebook is, geeft het mensen een platform om een boodschap groter te verspreiden.

Een gedecentraliseerd systeem zoals cryptocurrencies kan die groei alleen maar verder helpen, en zoals Zuckerberg zegt – “Power to the people.”

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar