Geen verbod op cryptocurrency, bevestigt de regering van Zuid-Korea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op 15 januari benadrukte woordvoerster Jeong Ki-joon van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in op een openbare persconferentie dat er in de nabije toekomst geen verbod op cryptocurrency-handel zal zijn.

In een officiële aankondiging merkte woordvoerder Jeong op dat de taskforce cryptocurrency-regelgeving, gecreëerd door de overheid, het oorspronkelijke voorstel van het ministerie van Justitie om cryptocurrency-handel te verbieden en praktische voorschriften ter bevordering van de cryptocurrency-markt zal verbeteren en wijzigen.

De verklaring van woordvoerder Jeong, vertaald aan CCN, luidde:

“Ten eerste zal de Zuid-Koreaanse regering hard optreden tegen anonieme cryptocurrency trading accounts voortzetten en zal zij marktmanipulatie, witwassen van geld en frauduleuze transacties bestraffen door middel van gezamenlijke onderzoeken waaraan wordt deelgenomen door lokale wetshandhavings- en financiële autoriteiten.

Ten tweede, het voorstel voor het verbod op het handelsverkeer in cryptocurrency dat werd geïntroduceerd door de minister van Justitie, Park Sang-ki, was een suggestie van het ministerie van Justitie op 28 december om speculatie binnen de cryptocurrency-markt onder controle te brengen. Het voorstel zal worden besproken en gewijzigd door de task force waaraan wordt deelgenomen door het ministerie van Strategie en Financiën, de centrale bank, de Fair Trade Commission en andere agentschappen.

Ten derde zullen buitensporige speculatie en frauduleuze activiteiten ernstige gevolgen hebben. Maar de overheid zal de ontwikkeling van blockchain-technologie ondersteunen en zelfs financieren. “

Het verbod op buitenlandse en minderjarige beleggers van cryptocurrencies zal naar verwachting op 20 januari worden geïmplementeerd en tegen het einde van deze maand wordt van Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges ook verwacht dat ze registraties voor nieuwe gebruikers en investeerders heropenen.

De verklaring van de Zuid-Koreaanse regering kwam na een aantal hooggeplaatste functionarissen, waaronder Nam Kyung-pil, voormalig congreslid en lid van de Nationale Assemblee, zwaar bekritiseerde critici en de regering vanwege hun onvermogen om de cryptocurrency-markt te begrijpen en goed te reguleren.

Optimistisch voor de markt

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency-wisselmarkt, samen met belangrijke handelsplatformen daarbinnen, zoals Bithumb en Korbit zijn optimistisch over de nieuwe aanpak die de overheid neemt om de lokale markt te reguleren en te koesteren.

Een woordvoerder van Bithumb vertelde Yonhap News in een interview dat praktische voorschriften nu worden opgelegd, en uitwisselingen in Zuid-Korea zullen in overeenstemming zijn met de nieuwe regels en beleidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de markt transparant, eerlijk en stabiel blijft.

Yonhap meldde verder dat beleggers binnen de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange-markt optimistischer zijn geworden en zich veiliger voelen en beleggen in cryptocurrencies.

Facebook Comments
Share.

Leave A Reply

Close
Spring naar toolbar